آبشاری با بلندای 70 متر و عرض 100 متر در دل ارتفاعات منطقه سپیدان، آبشاری که بر زیبایی های طبیعت بکر دره های سرسبز منطقه چون نگینی می درخشد. آبشار زیبای مارگون در جاده سپیدان به یاسوج و در روستای مارگون واقع شده است.
این آبشار از بزرگترین و با شکوهترین آبشارهای ایران است که از نظر زیبائی و بزرگی و حجم آب خروجی با آبشار شوی رقابت می کند. این آبشار در استان فارس و در کنار روستای مارگون قرار دارد. این روستا از توابع روستای کمهر (Komehr) از شهرستان سپیدان (اردکان سابق) است. سپیدان و مناطق اطراف آن به دلیل کوهستانی بودن و داشتن ارتفاعی بالای 2200 متر آب و هوائی سرد دارد و به گفته شاهدان عینی در مواقعی از زمستان در این آبشار قندیل هائی از یخ تشکیل می شود.
مسیر این آبشار و روستاهای اطراف در فصل زمستان برف گیر بوده و گاهی راههای ارتباطی کاملا قطع میشود. این آبشار در حقیقت سرچشمه رودخانه است و در بالای کوه هیچ رودخانهای نیست، بلکه از بدنه دیواره صخرهای کوه، بیش از چند هزار چشمه وجود دارد که آب از آنها به بیرون ریخته میشود. از این حیث این آبشار را مرتفعترین آبشار چشمهای در جهان می نامند.
اگر روزی خواستید به دیدن این منطقه و آبشار بلند بالایش بروید، هم از شیراز و هم از یاسوج می توانید به سمت مقصد حرکت کنید. اگر از شیراز راهی شدید به سپیدان بروید و از آنجا 130 کیلومتر که برانید، به مارگون می رسید. اگر هم از یاسوج حرکت کردید، هم می توانید به سپیدان بروید و هم به سمت کاکان، از کاکان هم 65 کیلومتر تا منطه زیبای آبشار راه در پیش دارید. یادتان باشد که همه این راه ها هم آسفالت هستند. پس انتخاب با خود شما.
راه ماشین رو تا حدود 800متری آبشار ادامه دارد و بقیه راه را باید پیاده رفت ، یک پیاده روی جالب و به یاد ماندنی؛ پیاده روی در راهی سنگ فرش که در نزدیکی آبشار به پله هایی سیمانی می رسد.
وقتی به مارگون برسید، تا دلتان بخواهد باغ های سیب زرد و سرخ می بینید. در بین درختان جنگلی هم زالزالک و نوعی زرشک می روید. ساکنان منطقه را هم «لر» ها و کوچندگان «قشقایی» تشکیل می دهند؛ قشقایی هایی که به هر دلیلی حالا پاگیر و ساکن شده اند.
یکی از رسوم زیبای روستای مارگون این است که هنگام جشن ازدواج، عروس و داماد به همراه مهمانان و با لباس های زیبای محلی به سوی آبشار می روند و مدت زمانی را آنجا می مانند و عکس هایی به یادگاری می گیرند.
منبع :روزنامه ایران
مسجد چوبی نیشابور
خراسان رضوی - نیشابور دهکده چوبین
این مسجد، اولین مسجد چوبی مقاوم در برابر زلزله در جهان میباشد که در دهکده چوبین واقع در نیشابور ساخته شده است .
این بنا ۲۰۰ متر مربع وسعت دارد و سقف آن به صورت شیروانی میباشد. دو مناره آن ۱۳ متر از سطح زمین ارتفاع و وزن هر یک تقریباً ۴ تن میباشد. شکل ظاهری آن به صورت کشتیای وارونه بر زمین است. در ساخت این مسجد که حدود ۲ سال طول کشیده است، ۴۰ تن چوب استفاده شده است.
مسجد چوبی این دهکده نه تنها در ایران بلکه در جهان بی نظیره، این مسجد میتواند تا ۸ ریشتر زمین لرزه را تحمل کند و بنای آن به گونهای است که تا صدها سال دیگر نیز آسیب نخواهد دید .
قابل ذکر است که محلی که در آن مسجد ساخته شده، بسیار موریانه خیز است، اما راهکارهایی برای جلوگیری از اثرات مخرب چوب خواران به کار گرفته شده است، بطوریکه به عنوان نمونه، خانه سازنده مجموعه با عمر بیش از۲۰ سال، از آسیب چوب خواران به دور مانده است. برای ماندگاری دراز مدت دیوارههای خارجی در برابر نزولات آسمانی، چوبهای ویژه با فرآوری خاص استفاده شده است.
آشوراده تنها جزیره ایرانی واقع در استان گلستان است که بر اثر پیشروی آب دریا در طول سالیان گذشته،800 هکتار آن به زیر آب رفته و اکنون خالی از سکنه شده است.وسعت اولیه جزیره آشوراده حدود 1200 هکتار بوده است و اکنون تنها 400 هکتار آن قابل استفاده و برنامه ریزی است. آشوراده در مرکز شبه جزیره میانکاله در شهرستان بندر ترکمن استان گلستان و تنها جزیرهٔ ایرانی دریای خزر است که در سدههای گذشته در پی عملکرد و فعالیت گروههای انسانی با حفر کانال از توده اصلی خشکی خود (شبه جزیره میانکاله) جدا افتاده است.
آشوراده در اغلب منابع تاریخی به عنوان مجمع الجزایر آشوراده که متشکل از سه جزیره بوده است، آمده که با بالا آمدن سطح آب هر دو جزیره کوچک انتهای آن در آب فرو رفته و در حال حاضر تنها یک جزیره باقی ماندهاست. این شبه جزیره در زمان صفوی به عنوان شکارگاه مورد توجه قرار گرفته و به این سبب دژهایی در این جزیره بنیاد شد. طول جغرافیایی آشوراده برابر ۵۳٫۸۵۰۰ عرض جغرافیایی آن ۳۶٫۸۳۳۳ است. محدوده آشوراده در اثر بالا آمدن سطح آب دریاچه خزر توسط کانال طبیعی خزینی به صورت جزیره آشوراده از شبه جزیره میانکاله جدا شدهاست.
به این ترتیب، جزیره آشوراده از شمال به دریاچه خزر، از شرق به تنگهای باریک موسوم به تنگه چپقاوغلی و از غرب به کانال طبیعی خزینی و ادامه شبه جزیره میانکاله و از جنوب به خلیج گرگان منتهی میشود. ارتفاع آشوراده از سطح دریاهای آزاد برابر ۲۶- متر است. جزیره با آب وهوای معتدل در پنج کیلومتری غرب بندر ترکمن قرار دارد و تا سالهای پیش با امکاناتی همچون پاسگاه ژاندارمری، شرکت تعاونی روستایی، مدرسه راهنمایی، مغازه، مسجد و حسینیه بیش از ۱۰۰۰ نفر سکنه داشته است که به مشاغل دامداری، کارگری، پیشه وری و ماهیگیری مشغول بودهاند، اما با وقوع سیل سال ۱۳۷۲ این جزیره خالی از سکنه شد.
پوشش گیاهی جزیره، بوتههای تمشک، نوعی خار خودرو و درختان انار ترش است و حیواناتی همچون شغال، روباه، خرگوش، ماهی، قرقاول، کبک و پرندگان دریایی در جزیره یافت میشوند.
توی دل کویر مصر که قلب کویرهای ایرانه، هتلی بی نظیر به اسم "تی دا" خودنمایی میکنه که قشنگی های این کویر رو چندین برابر کرده. داستان ساخته شدن "تی دا" شنیدنیه، به این صورت که آقای جندقی مدیر این هتل فوق العاده، بعد از سالها زندگی در آفریقای جنوبی و آموزش صنعت توریسم ، به ایران اومده و در کنار حرفه اصلیشون که صادرات فرش دستباف هست، در سال 1386 با تعمیرو ترمیم خانه ۱۵۰ ساله پدربزرگشون در منطقه خوروبیابانک و تبدیلش به اقامتگاه بومگردی قافله کویر، اولین قدم رو در صنعت توریسم برداشتن. بعد از این اقدام، جرقه ساختن "هتل تی دا"، هتلی که امروز یکی از بی نظیرترین هتلهای ایرانه، در ذهن آقای جندقی زده شد و اینگونه بود که ساخت "هتل سنتی تی دا" درسال ۱۳۹۱ درمحرومترین و دورافتاده ترین نقطه استان اصفهان شروع شد.
"تی دا" هتلی با معماری کاملا سنتی و مطابق با بافت سنتی مناطق کویره که با سرمایه شخصی و بدون کوچک ترین تسهیلات و با جدیدترین روشهای مهندسی ساخته شده. امکانات زیاد این هتل نظیر کافی شاپ و چایخانه سنتی با انواع دمنوش های گیاهی، چای و قهوه- موتورهای چهار چرخ، ماشین های 4WD و کاروان شتر، فروشگاه صنایع دستی شامل حصیر بافی، چرم دوزی، لباس های محلی و انواع سوغات کویری و غیره، در کنار جاذبه هایی همچون، تپه های شنی روان، تماشای وسعت زرد رنگ رملها، آسمان شب کویر و ... باعث جذب تورسیت ها و تبدیل این منطقه به عنوان یکی از پرجاذبه ترین مناطق کشور شده.
منبع : همگردي
این باغ فوق العاده زیبا، ۲۶۰-۷۰ سالی هست که به دستور محمد تقی خان بافقی ساخته شده و یادگاره دوران افشاریه و زندیه است.
باغ دو تا در داره، در اصلی که تو بلواره دولت آباده الان در حال بازسازیه ولی از دری که تو خیابون رجاییه میشه رفت و از اون هشتیه بزرگ و زیباش بگذری و اگه خواستی هم یه کم سوغاتی« صنایع دستی » بخری.
تو اکثر اتاقای باغ حوض هستش و بادگیر معروفشم تو یکی از همین اتاقاست، این بادگیر که ۳۳ متر ارتفاع داره، از بلندترین بادگیراست و میتونه به خوبیه یه کولر اطرافو خنک کنه
اولین و بزرگترین سامانه ارائه خدمات الکترونیکی جهت دسترسی هر چه بهتر و سریعتر شماهمشهریان گرامی به اطلاعات کسب و کار و سایر نیازمندیها در شهر جدید پرند می باشد.
تماس با ما